Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.12.2010 19:43 - Богатите американци срещу бедните африканци
Автор: bezmitove Категория: Други   
Прочетен: 8665 Коментари: 19 Гласове:
5


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Тази година, само за един месец, само за подаръци американците са изхарчили 451 000 000 000 долара!!! Представяте ли си само тези пари да се дадат на бедните държави за цял един континент като Африка ? Да се дадат за икономика, за образование, за здравеопазване. Колко предприятия могат да се направят с тези пари. Колко училища могат да се построят. Колко болници могат да се направят. Какво са тези пари за американците, а какво са за бедните африкански държави!


Тагове:   американци,   бедни,   африканци,   451,


Гласувай:
8



1. crisis - Извинявай, но нали разбираш, че става дума за личните пари на американците?
25.12.2010 20:53
Те са си техни и те са в правото да купуват с тях подаръци на близките и обичаните от тях.

Виж ти, понеже си загрижен за бедните, можеш още сега да изтеглиш всичките си спестявания, даже и да вземеш кредит и да ги дариш на африканците или бедните цигани в Бг.
цитирай
2. bezmitove - Явно някой изобщо не са наясно
25.12.2010 21:40

Как и по колко различни начини западните държави ограбват бедните народи!
цитирай
3. crisis - С цялото ми уважение към безкористната ти публична дейност и
25.12.2010 22:24
съзнаването, че богатите държави и хора "ограбват" бедните, погледни и от моята гледна точка:
Дъщеря ми със семейството си от 10 години първоначално се учеха и дипломираха страхотно в САЩ, а от 6 години работят по 10-14часа, 6-7 дни в седмицата като финансисти в Ню Йорк. Данъците и разходите им са огромни, но и доходите също.
Аз мисля, че могат и са заслужили да си купят подаръци за Коледа.
Не си ли съгласен?
А да, колегите им са предимно чужденци - латино, китайци, украинци, индийци и руснаци. И мога да те уверя, че не става дума за връзки и привилегии, а само за доказани качества и усилен труд.
цитирай
4. bezmitove - А можеше да работят много по-малко...
25.12.2010 23:14
Знаеш ли, че половината от заработеното им отива директно за военно-промишления комплекс на САЩ? Една огромна част за психолози, Здравно-осигурителна мафия, Фармацевтична мафия, за плащане на държавни дългове...
Знаеш ли, че САЩ имат над 13 000 000 000 000 долара дългове?
Знаеш ли колко стотици милиона в бедните държави работят в много по тежки условия, много по тежка работа, за над 20 пъти по-малка заплата от тази на дъщеря ти?
Знаеш ли, че в момента Китай, която има над 10 пъти по-малък БВП на глава от населенито, от този на САЩ дава заеми и на твоята дъщеря, за да може тя да се включи като останалите граждани на САЩ в харченето на въпросните 451 000 000 000 долара?
цитирай
5. bezmitove - raders пишеш пълни нелепици!
25.12.2010 23:23
Мога да те затрупам с отговори и факти, че грешиш тотално!
Имаш ли такова желание само попитай.
А преди да питаш е добре да прочетеш и другата ми тема: "Разпределение на материалните блага по етнически и расов принцип на Земята"

цитирай
6. crisis - До автора
26.12.2010 09:16
Скромно ще кажа, че зная много за това за което ме питаш и даже повече - посети блога ми.

И пак ще повторя: не си прав - дъщеря ми не е взимала никога кредити, а има спестявания, които е предоставила на банка да раздава кредити.

Второ: нещо си се объркал - физически тежката работа е неквалифицирана и е ниско заплатена. Колко плащаме на животните без интелект като коне и волове, които работят за нас? В повечето случай е по-добре да си купиш трактор или багер. Излиза и по-евтино.

Заплащането на наемния труд се измерва със стойността на принадената стойност изработена от него.

Многото нули на американския дълг означава, че и БВП е с толкова много нули и е по-голям от дълга им. В процентно отношение към БВП, дългът на САЩ е по-малък от този на България, Германия и Швейцария, както и повечето от държавите в света. Изключението е Китай.

Ако мислиш, че американците са богопомазани и привилегировани можеш винаги, при силно желание да станеш американец.

Историята и практиката показва, че 40 милиона американци живеят на купони за храна раздавани от социалните служби.

Най-добре е да отидеш на място в страната на "неограничените" възможности и едно лято да поработиш и после пак ми пиши как е?

Поздрави.
цитирай
7. bezmitove - crisis не знам дали е скромно,но ще ти докажа неоспоримо тук, че не само не знаеш...
26.12.2010 13:18

...но и дезинформираш вследствие на това.
Дъщеря ти като гражданин на САЩ, означава, че и тя е част от държавата САЩ. Така както всеки български гражданин е част от държавата България. Запомнете го това, най-накрая! Което означава, че щом САЩ взимат заем, то част от него е и за всеки неин гражданин, като такъв е и дъщеря ти.

После се опитваш да сравняваш някои хора със животни, което е меко казано глупаво! А колко взима един африканец за една и съща работа, не ниско платен труд, а например учител, сравнен с учител от САЩ?????
Разлика от порядъка на 10-20 пъти? Това нормално ли е според тебе?

"Многото нули на американския дълг означава, че и БВП е с толкова много нули и е по-голям от дълга им." Тука такава глупост си пльоснал че направо...
Прочети от следващия линк, кои са най-големите длъжници в света, къде е САЩ там, малко да се образоваш, и вероятно ще ти се променят представите кои са длъжниците държави бедните или западните богати!

http://meto76.blog.bg/politika/2010/10/02/koi-dyrjavi-sa-nai-golemite-dlyjnici.614337

А тук за България.
http://milionerite.com/index.php?option=com_content&view=article&id=231:-2009-47536

Е ти нали си ходил пък гледай какво пишеш тук!






цитирай
8. bezmitove - raders за това как западните държави експлотират бедните народи
26.12.2010 13:28
Могат да се напишат цели томове.
А какво щеше да е развитието на африканските държави без намесата на колонизаторите бели, и последващите следствия можем само да гадаем.
Някои от по-големите начини на експлоатация, ограбване на бедните народи са чрез мултинационалните компании, чрез подкрепа на диктатури и разпалване на войни, чрез фармацефтичната мафия...
цитирай
9. bezmitove - за анонимния и alexalex
26.12.2010 13:33
Анонимен ти само това "икономическо чудо" ли успя да родиш в горния си пост?
Защо ли ти обръщам изобщо внимание!

alexalex ти с тези комунягите ли се отъждествяваш? Онези червени, сега които са "големите" капиталисти бизнесмени, червените олигарси и техните деца, които управляват и всичко е в техните ръце? Заради които България е в това положение?
цитирай
10. bezmitove - alexalex като се научиш да пишеш без да нападаш
26.12.2010 13:51
тогава ще ти позволя да пишеш тук.
Макар че не мисля, че ще се промениш.
цитирай
11. milady - abcolutly...right.)
26.12.2010 15:13
Avtora imaa pravo.Tezi Xora tam (USA) sa podlojeni na ..totalno zombirane.. S cel razbira se..BANKITE da obirat lixvite..nakraya..))) Pozdrav i..derzyate:!!! JULIA :))
цитирай
12. milady - ako ??
26.12.2010 15:18
Temata stava mnogoo li4na. no..izvinete. ako bankata, na vashata da6erya falira ..Kakvo li 6e e vasheto mnenie za USA sled tova .)) Nisho li4no i protiv...S uvajenie JULIA :))
цитирай
13. анонимен - В света няма икономически пробл...
26.12.2010 16:40
В света няма икономически проблеми, а там финансови и технологични - тоест инфраструктура.. Африканците не са бедни и не им трябват пари. Трябва им планова икономика и своя валута.. Иначе спокойно американците могат да им дадат тези пари - и те веднага ще се върнат в американски ръце.. Това са долари - те не струват нищо - но монетаризма ги подържа да струват уж нещо..
цитирай
14. bezmitove - анонимен 18 много ти е объркан поста
26.12.2010 17:13

Все едно да правиш торта с пластове от грозде, салам, патладжани, и накрая да е полята със сухо вино...
цитирай
15. bezmitove - crisis след като ти доказах с неоспорими факти че грешиш.
26.12.2010 18:03

И колко си неинформиран. Как подвеждаш и други, ти напускаш блога завинаги. Твоя работа. Препоръчвам ти не само тук, но и на други места да не задаваш въпроси, които са лични и не са твоя работа. Чао.
цитирай
16. tomcat - Проблемът с Африка е комплексен, от ...
26.12.2010 18:52
Проблемът с Африка е комплексен,от една страна състоянието се дължи на бившето и колониално минало от друга до манталитета на хората живеещи там и по специално негърската част от континента!Англо-американският империализъм имат огромна вина за гражданските войни и междуособици там няма съмнение!Глобалистите нямат полза от силни ,модерни и цивилизовани африкански държави,те изполват Африка като суровинен донор и развъдник на терористи и диктаторски режими,с които да плашат нас европейците и останалите хора по света.Тактиката им навсякъде по света е една и съща разделяй и владей,продавай оржие и на двете страни в конфликта,настройвай народите едни срещу други,докато чичковците и лелките в Лондон и Вашингтон грабят и унищожават наред!Проблемът със мизерията и гладът могат да се решат много лесно единомецечното финансиране на американската армия в Ирак и Афганистан е напълно достатъчно.Обикновените американци ги остави, те са също толкова жертви на тяхният психопатски елит колкото и африканците!
цитирай
17. protivnarkoticite - За днешния ден - до 17 ч. - 80 души от ...
26.12.2010 18:55
За днешния ден - до 17 ч. - 80 души от Пловдив и областта са потърсили медицинска помощ поради...преяждане. Как трябва да преядеш, че да ти трябва медицинска помощ? Хипертонични кризи, други проблеми и дори един инсулт! - в резултат на лапане. А по-леките случаи, които не са потърсили медицинска помощ? Спрете се бе, хора! То е ясно, че сте си спечелили парите за трапезата с много труд - може в Америка, може в Испания, може и тук, ясно е и че стомасите са си ваши и можете да си правите каквото си искате с тях... ама бива ли чак пък толкоз чревоугодие.
цитирай
18. bezmitove - Мда
26.12.2010 22:01

tomcat, да положението на африканските народи вероятно би било по различно, без колонизацията им от белите и днешните им намеси там.
protivnarkoticite, постоянното манипулиране на хората, че колкото повече имат и колкото им е по богата трапезата, толкова ще са по добре, води и до такива неестествени за човека прояви.
цитирай
19. bezmitove - raders като се научиш да пишеш без квалификации и подобни към автора
26.12.2010 22:05

Тогава няма да ти изтривам постовете.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bezmitove
Категория: Други
Прочетен: 246634
Постинги: 79
Коментари: 268
Гласове: 209
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031