Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.12.2010 13:11 - Защо се купуват толкова ненужни вещи
Автор: bezmitove Категория: Други   
Прочетен: 1248 Коментари: 2 Гласове:
4




В последно време се забелязва, че все повече  българи купуват безогледно всякакви ненужни вещи, така както е и в западните държави. Това се дължи от една страна на различните и многообразни начини за манипулация върху хората, за да са такива консуматори. Постоянно се показват модели, които рекламират нови и различни облекла. Постоянно се сменя модата. Всяка година различно. Втълпява се на хората, че ако нямат последен модел дреха, телевизор, кола то те не са пълноценно живеещи. От друга страна в днешното забързано, напрегнато и консуматорско общество, все по малко хората си отделят внимание един на друг. Така например жените(съпругите, приятелките...) като нямат нужното внимание от страна на партньорите си компенсират с покупки на обувки, бельо, дрехи, така наречената "Шопинг терапия", което е оксиморон и тотална простотия! Така те вместо да се успокоят и да има равновесия във вътрешния им мир, стават още по зависими от стоките, рекламата, модата! 
При мъжете като че ли има и нещо фройдистко. Както преди десетилетия танковете с големите оръдия. Сега комплексарите купуват по големи автомобили, джипове. в последно време е много модерно да си мерят LCD телевизорите, кой взел по-голям с повече екстри, с повече възможносит, с по черен черен цвят...Вероятно така "запълват" някои свои недостатъци и невъзможности, при отношенията им с жените.
Като използват всичко това, световните компании по метода "На час по лъжичка", с малки подобрения, постоянно бълват все по-нови и нови модели. Така от комплексирания човек правят безогледен консуматор на ненужни материални "блага".



Гласувай:
4



1. armorica - И хем купуват, хем се стискат
29.12.2010 13:36
Онези, които осмислят съществуването си на тази Земя с покупки, много често съчетават две на пръв поглед противоположни качества - прахосничеството и скъперничеството. Хвърлят луди пари за най-нови модели на нещо си и в същото време винаги гледат да изкрънкат отстъпка, бонус или изобщо да им излезе по-евтино. На Запад препълват моловете в така наречения боксинг дей - пазаруването с намаление след Коледа, висят половин ден на опашка, за да влязат в отдела за парфюми, например, и после избират още половин ден възможно най-изгодната "воня". Цял ден изгубен в гонене на "престиж", съчетан с изгода. Изгубен за човешко общуване.
цитирай
2. despinida - Поредно доказателство, че плебса е такъв, без значение в коя епоха живее...
29.12.2010 13:55
а мислещите се за потриции, се насират не по-зле от предшестващите ги още от времето на Римската империя...един вид, нищо ново, а само по-забързано...:)))
Човекът просто си е такъв по природа...стига да има подходяща среда, за да прояви най-примитивните си черти...и именно това, го отличава от животните...:)))
Пожелавам ти една много по-добра 2011 година !
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bezmitove
Категория: Други
Прочетен: 246687
Постинги: 79
Коментари: 268
Гласове: 209
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031