Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.01.2011 13:01 - Измамата Уикилийкс
Автор: bezmitove Категория: Други   
Прочетен: 1630 Коментари: 3 Гласове:
1

Последна промяна: 02.01.2011 18:25



 Първото което прави впечатление е огромния брой секретни документи, които притежава Джулиан Асандж, над 400 000. 
Тази информация би трябвало да е изтекла от държавата с най-много агенти, секретни служби, служители, които и в армията следят за най-малкото провинение, относно секретните документи, огромен отдел за компютърни разработки и защита(та нали първо всичко се ползва в армията, като интернет например). И изведнъж някой казва, че има не 20-30 секретни документа, не 100, не и 1000, а над 400 000 документа?!!! 
Бил голям хакер, преди време хакнал сайта на НАСА и т.н.
Не случайно е избран точно той, направили са му вероятно предложение, на което не може да откаже. Или в затвора, или ...
 Друго което прави впечатление е, че няма голяма реакция, срещу това, което прави. Дори и от службите на САЩ. За някои неща само докато помислят хората, че могат да го съобщят на пресата и вече са мъртва, а за това почти нищо. Според мен е сценка, която правят с уж изнасилените жени от Джулиан Асандж, но сценка, в която участват тайните служби на САЩ заедно с Асандж. Така много хора ще се подведат, ето виждате ли и на него, както и на други службите правят проблеми, значи всичко което пише и казва е истина. Но според мен това е манипулация, и Джулиан Асандж работи заедно със службите, да направят една от най-големите измами и манипулации в света.
Няма и реакция особено от тези, които са против така наречените конспиративни теории?!
А дори и най-големите вестници в света като "Ню Йорк таймс" публикуват тези секретни документи, без да ги проверяват, без да се съобразяват, че може да засегнат много хора, нарушавайки всякакви правни закони, уж заради свободата на словото?! Айде бе кой ще се върже на това?!
И такава огромна информационна вълна с минимална цензура, за такива разкрития?!
Друго което не ми допада е излъчването на Джулиан Асандж. Човек ако наистина е направил толкова против службите, и особено тези на САЩ да се държи по този начин и с това изражение на лигльо е абсурд! 

Според мен всичко това е замислено и изпълнено от Джулиан Асандж заедно и ръководено от тайните служби.
Резултатите:
Клипа, които се върти навсякъде и в официалните медии, на който английските войници малтретират жестоко иракски деца, а единия се кефи на това, е за да настрои иракчаните против войските на ООН в Ирак и управляващия режим там. Представяте ли си така да малтретират вашите деца , каква ще ви е реакцията?
А колко английски войници са такива?! Или тези са по скоро изключение?
Целта е ясна!!!
Другия клип където убиват от хеликоптер и репортер и невинни граждани притекли се на помощ, и деца, също е много силно въздействащ. Клип който ще накара хиляди араби да хванат оръжието!!!
Сещате ли се кой има полза от това?
Кой ще противодейства, коя оръжейна индустрия ще се увеличи?!!!

 
 



Гласувай:
1



1. bezmitove - Измамата Уикилийкс
02.01.2011 18:22
Друго, първо ще пуснат документи за да "зарибят" хората, но забележете документи, които очернят много служители от други страни, но не и висши американски политици и военни?! Само какво казали за този или онзи?! А колко неадекватни и подсъдни техни заповеди има, но нито една от тези над 400 000 документа няма да има?!
Така американките военни и политици ще излязат, че са повече от останалите, вместо от подобни разкрития да се разбера, какви са всъщност!
И следва най-лошото, като "зарибят" хората с тази информация, вече могат да пускат дезинформация в големи мащаби, засягаща много хора и държави!

С тази огромна в световен мащаб манипулация използвайки максимата "Разделяй и владей" ще настроят много повече хора едни срещу други!!!
цитирай
2. bezmitove - Измамата Уикилийкс
02.01.2011 18:23
А Вижте го тоя големия източник на информация Уикилийкс , 250 000 документа, който е редник Брадли Манинг?! От кога редниците в армията на сащ имат достъп до толкова много и разнообразна секретна информация?!


"В Ирак редник Брадли Манинг има трудности с интегрирането. Главно заради хомосексуалността си, която младият войник се опитва да скрие, за да спази правилото “Не питай, не казвай”, което задължава гейовете да крият сексуалната си ориентация, за да не бъдат принудени да напуснат армията. Манинг е самотен и неговото ежедневие често се свежда до сервиране на кафе за офицерите в казармата. Социален живот той развива основно в интернет. Почитател на социалните мрежи и на форумите, той започва кореспонденция с Адриан Ламо, бивш хакер, известен с успешно пиратско проникване в мрежите на Microsoft и Yahoo.

През пролетта на 2010 г. Манинг се хвали пред Ламо, че е направил копия на поверителни документи, намерени в базите данни, до които има достъп. В посланията, публикувани от американското списание Wired, Манинг обяснява, че е предал на Уснсвеьня близо 260 000 крласифицирани телеграми на американската дипломация. Освен това признава, че е изпратил на Джулиан Асандж компрометиращ видеозапис на американски хеликоптер, който открива огън по цивилни и журналисти в Багдад. Това беше един от първите големи “удари” на сайта."

Ето тука и портрета на големия източник редник Брадли Манинг: http://e-vestnik.bg/10520/bradli-maning-kartitsata-na-wikileaks/
цитирай
3. bezmitove - Измамата Уикилийкс
02.01.2011 18:24
Тази секретна информация, която уж изтекла, а се дава на определени хора, точно с целта да се разпространява и по интернет, и по всякакви медии. Какъв е смисъла на разпространяването на такава информация според вас?



В последно време все повече се вижда, че вероятно скоро ще цензурират интернет пространството навсякъде и във всички сфери...след време ще бъде задължително човек да си регистрира айпито ли мак адреса ли, не знам точно, но да се регистрира от където пише, от където е свързан към интернет, както е сега със сим картите за мобилните телефони.
Така може да бъде съден, за това което пише в интернет. И ще може да бъде следен, и както едно време всеки имаше досие, и се знае къде учи, къде работи, къде живее, какви са му интересите и т.н...
И за всичко това, "онези" ще направят така, че много хора сами да го поискат...и сега манипулират хората с Уйкиликс и подобни измами за да стане това, като вероятно ще намесят насилието над деца и тероризма...ще е нещо огромно и отвратително...
Дните на сравнително относителната свобода, но някаква свобода в интернет са преброени!
А едно е всеки служител, агент, да знаят във всеки един момент, за всеки един пишещ в интернет, кой е, къде живее, с какво се занимава, и съвсем друго е тези по горе изброените да си правят труда за всеки един отделно да събират информация.

Да няма анонимни, вероятно има някакъв резон, но всичко да се знае, кой кой е, и това да започне първо от горе от властта. И всички тайни организации да станат явни.
"Рибата се вмирисва от към главата"
Но това за да се случи, сещате ли се колко много бизнесмени, прокурори, съдии, политици ще трябва да влязат в затвора, за това което са правили и правят в момента?
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bezmitove
Категория: Други
Прочетен: 247926
Постинги: 79
Коментари: 268
Гласове: 209
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930