Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.04.2012 11:23 - Логиката не винаги е логична.
Автор: bezmitove Категория: Други   
Прочетен: 13765 Коментари: 37 Гласове:
10


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

В последно време все повече различни хора ми говорят, като разговарят с мен на ум.
Така и един чичо, с който бяхме в един курс, който е с интелигентно ниво под средното, ми казва...абе направо ми крещи.
Вижда той, както и останалите в курса, че знам доста повече, разбирам повече от тях  по въпроси/предмети, които не са ми специалност, многократно доказвам това, и ме пита на ум.
Абе ти нали много знаеш, много разбираш, много си умен(въпреки, че не мисля, че съм толкова умен, колкото интелигентен, но е ясно, че чичото(работил е основно като строител) не може да отдели ум от интелект) а пък си тук, не си постигнал нещо голямо(имайки предвид високо платена работа, на висока позиция в мениджърската йерархия).
И тук чичото включва логиката. Е като не си постигнал нещо такова голямо, а си тука като мене, значи не си толкова умен. Хе-хе-хе...
Ето тук общоприетата логика, че щом не си постигнал някакво постижение в йерархията на власт и пари значи си глупав, издиша яко!
Логиката логично[намигам] показва, че не винаги е логична.


Тагове:   логика,


Гласувай:
11



1. ka4ak - БоБо,Логиката винаги е логична!!!
08.04.2012 11:54
Повикай Неволята и тя ще ти го обясни!:)))
цитирай
2. bezmitove - Логиката може да изглежда винаги логична...
08.04.2012 12:13
...на ниво, когато извикаш неволята. Но когато отидеш на ниво, на което е Айнщайн например, може да се окаже, че и логиката е относителна, понякога логична, понякога не.:)
А пък ако отидеш на друго ниво, при някои мъдреци, но не тези измислените днешни с завъртулените, обикновено индийски имена[намигам], които повтарят като папагали, за което хората им плащат, а при тези живели преди хиляди години, може и да ти кажат, даже да ти докажат, че такова нещо като логика
не съществува. :)
А какво ли би ти казал за логиката, този човек който, до колкото знам е единствения през цялата човешка история, които е слязъл до мъртвото царство и се е върнал- Орфей...
цитирай
3. ka4ak - Тъй като съм попреминал нивата,ето ти нещо за четене:
08.04.2012 12:34
13.02.2009 22:19 - ИМАЙ ЦЕЛ!
Автор: ka4ak Категория: Политика
Прочетен: 7096
Това казвам на комунарите,които свободни започват на ново живота си!

ИМАЙ ЦЕЛ,КОЛКОТО И ФАНТАСТИЧНА ДА Е ТЯ!

ВЯРВАЙ,ЧЕ МОЖЕШ ДА Я ПОСТИГНЕШ!

ТРУДНОСТИТЕ И ПРЕЧКИТЕ,САМО ТИ ПОКАЗВАТ,ЧЕ МОЖЕШ ДА ГИ ПРЕОДОЛЕЕШ!

ПРАВИ ВСИЧКО С ЛЮБОВ!

БЪДИ ЕГОИСТ,НЕ ПРЕДАВАЙ ЖИВОТА СИ!

ИСКАМ ДА СЕ ГОРДЕЯ С ТЕБ!

Минал съм през много премеждия и обрати преди да стана наясно със себе си,а когато вече се познавах,започнах да питам хората около себе си"-Каква е твоята цел?"С изненада открих,че на близо 1000 души,само един се опитваше да формулира някакъв отговор!Покрай моята дейност,имам много често контакти с медиите и познавам много журналисти.Много им хареса идеята да направят анкета"Каква е Вашата цел в живота"
/макар че от 150 само един,що годе отговори на въпроса ми/,още чакам да я видя тази анкета!Тогава разбрах,че хората не са наясно със себе си и това е един огромен проблем за страната и може би за това сме на това даредже!Не може да не знаеш какво искаш,а да възпитаваш децата си!Не може да казваш"-Уф,пак трябва да ходя на работа!"и да искаш да успееш!Просто това не е твоето място!Трябва да отиваш с желание и да ти е интересно и приятно!Ако не е така,без да искате предавате отрицателни емоции в къщи и нищо не върви!Тук е моментът да се замислите и да решите за себе си какво искате!Целта трябва да е такава,че вашия живот,да не е достатъчен,за да я реализирате,но да имате достатъчно време,за да поставите стабилни основи,стабилен фундамент,за да могат тези след Вас,да я довършат или продължът!Трябва да имате ВЯРА в себе си,за да сте пример,за тези след Вас!Неуспехите не трябва да Ви отчайват,трябва да сте оптимист и на сто неуспешни опита,на сто и първия ще успеете!НЯМА НЕВЪЗМОЖНИ НЕЩА,ако силно го искате !
Този Ваш оптимизъм,ще действа благотворно на Вашите деца!Ще се чуствате все по уверен и непрекъснато ще зареждате себе си и околните с положителна енергия!Точно това ще Ви направи по силен и уверен,за да можете да правите всичко с любов!Много са ме критикували за егоиста,но ако не сте жив,какво ще направите,Вие сте нужен жив,за да извървите земния си път и да оставите уверени оптимисти с които да се гордеете от небето!
цитирай
4. bezmitove - Разбирам, че това е твоята теза...
08.04.2012 12:43

Адмирации за това, което правиш!

Но аз си имам друг начин на мислене, разбиране, опитност... някои неща се покриват и с твоята теза, някои са други...
Не случайно по горе писах и за мъдреците и за Орфей...
Абе с две думи всеки си има някакъв път...
цитирай
5. ka4ak - Ще се радвам,да разбираш!:)
08.04.2012 14:02
Но коментара ти,показва,че има още време,това да стане,което все пак е положително!!!:)))
цитирай
6. bezmitove - Всеки разбира по различен начин...
08.04.2012 14:47

А за времето, Моцарт е композирал на 5г...това, което той е направил до 5г. възраст през живота си, много музиканти не са направили толкова за цял живот.
За втори път ти казвам, че не случайно съм писал за мъдреците и Орфей...
Освен това където има положително, там е и отрицателното.
Дразни ме много, разни футболисти, съмнителни водещи и попфолк певици като започнат да говорят как са за положителното, как се обграждали с положителни хора, как те и водещите, с които коментират в ефира са много положителни хора т.н...

Преди да коментираш кой колко е достигнал, независимо кой, първо е добре да можеш да разбереш(поне до някъде) и да коментираш една такава сентенция:
"Ти си частица от вселената. А вселената е частица от теб".
Ако ти е непонятна по добре да не коментираш кой какво е достигнал в живота...но дори и да я разбереш до някъде, пак не е добре да казваш кой какво е постигнал на база навършените ти години...та дори и житейски ти опит...
Тук се сещам за "Не питай старило, питай патило".


цитирай
7. ka4ak - Приятелю,радвам ти се,но все пак съм и старило и патило,а за 5 годишния и вселените:
08.04.2012 16:01
"13.08.2009 11:14 - Проба-6 Мечта
Автор: ka4ak Категория: Политика
Прочетен: 2070

безкрая,космос,вселена,любов,мисъл, ние сме прашинки,а и всеки от нас е малка вселена!!!Невероятни случки при изключително критични ситуации,само намекват за неподозираните възможности които незнайно как прашинките придобиват и ползват и по скоро сме част от някакъв необятен мозък който непрекъснато се развива в стремежа си за съвършенство,хармония и безсмъртие!"

Дерзай!:)))
цитирай
8. bezmitove - Е и за това говоря, че си и старило и патило
08.04.2012 16:21
Както и големия и стар елен, който е и много преживял. Но който не послушал малкото еленче, което преди това паднало в трапа, но било извадено от ловците, и казало на стадото да не продължават напред. Но...големия стар и преживял много елен не го послушал...
В Япония например има една градина с големи камъни, и колкото и да я обхожда човек, никога не може да види всички камъни, все има камък, който остава скрит за него.
Има хора които виждат едно, има други които виждат и разбират друго. Понякога не играят особена роля годините.
Не ми харесва и репликата на един познат, сравнително голям бизнесмен, който каза, че хората се делят на можещи и не можещи. Което според мен е напълно погрешно твърдение. Защото света не се дели само на бял и черен. Има хора които в едно са много добри, има хора, които в това може да не са добри, но друго да правят много добре.
А относно това: "безкрая,космос,вселена,любов,мисъл, ние сме прашинки,а и всеки от нас е малка вселена!!!" е за друга сентенция.
Тази която ти посочих по горе ти казва, че вселената, тази която познаваш, е прашинка от теб...

цитирай
9. ka4ak - Приятелю,нали за това ти се радвам,защото вървиш в правилна посока,но все пак:
08.04.2012 17:41
"28. ka4ak - @22
23.03.2009 00:22
не съм специалист,но независимо от трескавата научна дейност все още познаваме/ако приемем че наиистина го познаваме/само около 15%от това което е около нас и в нас!Изключително малък процент,като продължавам да твъдя,че е съмнително дали наистина го познаваме!Продължаваме да използваме и същия и по малък процент от възможностите на нашия мозък!При такова огромно непознаване,не може да се твърди нещо като задължително условие!"
А относно моженето,ако не престанеш да търсиш,няма начин примерът ти да е верен,защото просто мозъкът на можещия,не е заспал и абдикирал!!!
Поздрави от другата галактика!:)))
цитирай
10. bezmitove - Не мога да бъда толкова категоричен за правилна и грешна посока за някой...
08.04.2012 18:21

За един е една, за друг е друга...Един достига до нещо по рано, друг до друго...
Но мине се не мине някакво време и големите учени изпльоскат някоя голяма глупост като тази, че познавали 15% от това, което около нас и в нас.
Как определиха, че са точно 15%, като им е непознато, и не го знаят това, което определят за останалите според тях 85%?
Пълен абсурд!

И това, че човек използвал от 3 до 7% от мозъка си, също ми звучи доста наивно...
Е и разбира се не може да има задължително условие, за да се разбере до колко човек е достигнал до нещо...
Просто си е мой тест...както всеки си прави някакви тестове, за нещо си друго...

А за моженето, за което говориш, не съм съгласен.
Има хора, които примерно могат да строят. Да са основно мазачи, кофражисти, зидари. Това е което те могат да правят добре. Това е, с което са полезни на обществото. Не е добре да ги карат да учат да са технически ръководители или да учат за инженери. Разбира се, когато има нови техники и нови материали за мазачи, кофражисти, зидари те да ги учат.
Както и има хора за най-елементарни човешки дейност. С които те са полезни на обществото. ТЕ СА МОЖЕЩИ ХОРА, в тези си дейности. И тука е големия проблем, че тези които сега се опитват да вредят на българите се опитват да ги карат да учат нещо съвсем друго, по разни програми(които са всъщност и за източване на средства, но това е друга и много дълга тема), да стават например бизнесмени!
Огромен абсурд!
цитирай
11. ka4ak - Логически приятелю,сега вече почти се доближаваме до 18%:)))
08.04.2012 18:36
"Не ми харесва и репликата на един познат, сравнително голям бизнесмен, който каза, че хората се делят на можещи и не можещи. Което според мен е напълно погрешно твърдение. Защото света не се дели само на бял и черен. Има хора които в едно са много добри, има хора, които в това може да не са добри, но друго да правят много добре."
Все пак говориме за човек,който е направил пари,които са му дали възможността да работиш при него!!!
"А относно моженето,ако не престанеш да търсиш,няма начин примерът ти да е верен,защото просто мозъкът на можещия,не е заспал и абдикирал!!!
Поздрави от другата галактика!:)))"
Хубаво е и да четеш!:)
цитирай
12. lyuliak - А за Орфей, има няколко запазени апокрифа, които наскоро са публикувани в тази книга:
08.04.2012 19:45
http://www.book.store.bg/p9966/trakijskite-poslania.html

Наистина мъдростта на Орфей е нещо много красиво, и си е наше ,тракийско наследство...
цитирай
13. lyuliak - иначе разсъжданията ти
08.04.2012 19:47
ми харесват..
цитирай
14. bezmitove - дали са 18%, или -18% това е относително...
08.04.2012 23:07

Е в бързината може и да не съм прочел точно както е.
"Признат грях, половин грях".А полупризната грешка, колко ли ще е. :)))
Ама пак си е шаблонче от книжките. Да спре човек ума си, да изключи аз-а си...дрън, дрън...не че нещо против, ама си звучи като шаблонче...
Пък може и да не е, знам ли АЗ.:)))

lyuliak и тук, в блог.бг sporotok пише доста за траките, има и други...
Но до колкото разбирам Орфей малцина от съвременниците му са го разбрали, и то вероятно не напълно, пък какво остава за нас, като всичко от и за него е затрупано от елини, гърци, западни цивилизациоти и прочие...
Но е интересно и различно усещането от всичко познато и това непознатото, като отиде човек на Мадарския конник, там до тракийското Капище, или при Тракийските могили до Старосел.:)
Та чак започва да се замисля, защо ли траките не са развили писмеността[намигам]:)...пак се отплеснах от темата...
цитирай
15. ka4ak - Много ясно е,че не знаеш!!!
08.04.2012 23:22
Но това е плюс,защото може и да се научиш....:)))))))
цитирай
16. bezmitove - Абе това за яснотата също ми звучи много относително...
08.04.2012 23:29
И когато се включи категоричност ми звучи като броня на АЗ-а...
А по пътя на логиката той АЗ-а ми вероятно не знае, пък аз може да знам, нищо не се знае.:)))
А за плюса, и според логиката, и според мен, трябва да има и минус...
цитирай
17. ka4ak - Трудно се стига до върховете!!!
08.04.2012 23:45
Важно е да имаш желанието,а ти го имаш!!!
Минусите ги трупай,но винаги има надежда,да се разхвърчат и да се получи +!!!
Дерзай и знай че, НЯМА НЕВЪЗМОЖНИ НЕЩА!!!:)))
цитирай
18. bezmitove - Е то е ясно, че няма невъзможни неща
08.04.2012 23:59

Както и като стане всичко възможно, чуденката какво ще се прави тогава...
А да достигам някакви върхове, не знам...
цитирай
19. ka4ak - А аз,знам!!!
09.04.2012 00:20
за съжаление, условието е,да го поискаш...!!!
цитирай
20. panazea - Той те гледа от своята камбанария/не споря колко е висока /
09.04.2012 00:35
и те мери със своя си аршин /своята ценностна система /.
Ако обаче разгледаме нещата в исторически план , най-великите личности в Света са били на дъното . Изглежда ценностната система на обществото куца .
Математически , едно логическо заключение се постига , като се правят голям брой допускания/защото не знаем истинските стойности /. Вероятността да сгрешим при толкова несигурно полагане/предполагане/ е голяма .
В нас е вградена една много полезна сила , наречена интуиция , която ни помага да се справим с трудните решения.
Който обаче не се вслушва във вътрешния си глас , а се опитва "логично" да разсъждава , много често греши .
Привет , момче ! И да не ти пука !
А Орфей е казал:
ПОЗНАЙ СЕБЕ СИ И ЩЕ ПОЗНАЕШ ВСЕЛЕНАТА И БОГОВЕТЕ
ПОМОЩ ЗА СЛАБИТЕ ,УТЕШЕНИЕ ЗА СТРАДАЩИТЕ, НАДЕЖДА ЗА ВСИЧКИ
казал го е преди 35 века .
А ето и холографски теории.
http://www.youtube.com/watch?v=vnvM_YAwX4I
цитирай
21. bezmitove - Ти може да си мислиш, че знаеш...
09.04.2012 00:37

Но в момента не ми харесва начина ти на диалог...прекалено е насочен към мен.
Интуицията ми казва това...не знам какво е точно...но вероятно ще разбера...
цитирай
22. bezmitove - panazea
09.04.2012 00:41
Мислих какво точно да напиша на качак в горния пост, и в момента, в който ти си писала постинга, без да съм го прочел. Когато ти си писала това:
"В нас е вградена една много полезна сила , наречена интуиция , която ни помага да се справим с трудните решения.
Който обаче не се вслушва във вътрешния си глас , а се опитва "логично" да разсъждава , много често греши . ":)))
А нека сега някой да каже, че няма интуиция или, че не е важна...
цитирай
23. panazea - Съжалявам !
09.04.2012 00:44
Може би много добре съм разбрала за какво говориш . Ако това не се нрави , добре . Няма да те безпокоя .
цитирай
24. ka4ak - Няма нищо чудно в начина ни на диалог!!!
09.04.2012 00:46
Ще бъда най-радостен,ако ученика натрие носът,на учителя...:)))
цитирай
25. bezmitove - panazea май се получи някакво объркване...вероятно енергийно...
09.04.2012 00:47

Пост 21 е отправен към качак.
цитирай
26. bezmitove - качак не те приемам за учител
09.04.2012 00:50

Ако нещо си се объркал съжалявам. Нищо на никой не искам да натрия. Мисля, че просто водихме диалог.
цитирай
27. ka4ak - това е твое право!!!
09.04.2012 01:02
не се бъркам и за това съм директен!Извинявай,че съм ти причинил дискомфорт!Все пак смятам,че разговорът ни е бил полезен и отрезвяващ!
С прекрасни пожелания,ученико!:)))
цитирай
28. bezmitove - Дискусията си е полезна, разбира се
09.04.2012 01:07

Но това "ученико", което си написал дразни.
Не приемам пожеланията ти.
цитирай
29. ka4ak - Времето е пред нас!
09.04.2012 01:10
А пък обичам да дразня!!!:)))
цитирай
30. bezmitove - Пак си се объркал "учителю"
09.04.2012 08:57
Времето не е нито пред нас, нито след нас...
Времето, всичко което се случва тук, е по малко от един миг, много по-малко от едно намигване. Ама явно не си намерил книжката, в която го пише това.
За да ти обясня по просто, представи си, че е нещо като анимационните филмчета, които са от отделни статични кадри. Но като ти ги пуснат бързо, ти виждаш обектите в тях как се движат. Човека, чрез своя мозък знае за милиони години развитие на Земята, и му е трудно да си представи как е възможно всичко това да се "случи", за по малко от един миг...но, зависи от човека.:)))

"Адмирации за това, което правиш!"
Отменям и казаното в това изречение.
Защото вече мисля, че ти просто си заменил една зависимост с друга. А когато човек е зависим, е готов да прави големи компромиси! В момента много си зависим от публичните изяви...независимо къде са те, важното е да са публични. Но за тебе вероятно най-сладкото, черешката на тортата са тв медиите, тв изявите. Да си на пресконференция и много медии да отразяват това, което казваш. Не случайно си сложил точно тази снимка на аватара си. С което казваш, вижте ме, това съм аз. А тази показност никак не говори добре за тебе...

цитирай
31. ka4ak - И все пак времето е пред нас,независимо че носим и милионите години в нас!:)
09.04.2012 13:01
А стимулирането на мисълта е добро нещо,пък осъзнаването на правото на свободен избор,е прекрасно!!!
Добър(4+)
цитирай
32. pevetsa - БЪДИ!
09.04.2012 16:49
Стъпвай смело, въпреки всичко, смелите утъпкват друмищата, а плахите и хитрите пълзят след тях, ... и ги смятат, за глупаци!
ВЪРВИ!
цитирай
33. bezmitove - pevetsa и тука раздаваш съвети и задачи
09.04.2012 17:51

Бъди еди какъв си. Прави това, прави онова...
А кога ти ще започнеш да правиш дела?
цитирай
34. panazea - Разбрах ,
10.04.2012 08:08
получи се недоразумение ! :))))
цитирай
35. lyuliak - Развили са Писмеността
10.04.2012 12:45
но не всички го признават:

http://www.institutet-science.com/bg/introb.php
цитирай
36. bezmitove - За Траките
11.04.2012 22:05

Имам усещането, че скоро ще излязат нови извори, които ще преобърнат лъжите и измамите на елини, гърци, римляни, западни "учени"...наопаки.
А защо не да са на тракийска писменост.
Но също така имам и някакво усещане, че може да са започнали да развиват някаква писменост траките, но вероятно са разбрали, че това има както положителни последици, така и отрицателни...
И тук някъде е Орфей...
цитирай
37. panazea - Доколкото знам Орфей е възхвалявал устно боговете !
14.04.2012 09:59
Всички в Древността са го правили , защото са били много умни и не им е било необходимо да го записват . Омир е пеел баладите си . Ведите са били устни предания.
След това човечеството е загубило Божиите дарби : телепортация , телепатия и т. н. и започнало да записва Мъдростите , за да не се загубят . Но с изгарянето на Александрийската библиотека много се е загубило .
Затова трябва да търсим в себе си , цялото познание е в нас , както всяка наша клетка повтаря Вселената . Всяка осъзната идеа е припомняне на нещо , което винаги сме знаели. Гностиците са вярвали в метемпсихозата и Познанието , закодирано в нас ! Поздрав ! Панацея
цитирай
38. bezmitove - Няма мъдрец, който да възхвалява каквито и да е богове, богища, богченца
14.04.2012 11:45

Пък точно Орфей да възхвалява богове е пълен абсурд!
Един от най-честите начини да се лъжат, мамят и манипулират хората е когато между истини се сложат лъжи. И след като всичко това се повтори сто пъти... случващо се в период от няколко века, че и няколко хилядолетия и...
Нищо друго не остава освен...имам една моя сентенция, моя, моя, колко да е моя, но... "Всичко е по близо от носа ти"...
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bezmitove
Категория: Други
Прочетен: 246627
Постинги: 79
Коментари: 268
Гласове: 209
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031